-Pitkäkarvaisia mäyräkoiria vuodesta 1974-

Etusivu

Ajankohtaista

Historia

Muviro Jaromir
"Kamu"


Örnbergets Joy
"Peppi"


Matleenan Artista
"Iitu"


Kuvia

In Memoriam

Yhteystiedot

LinkitAnsiot

*SUOMEN KENNELLIITTO - FINSKA KENNELKLUBBEN RY:N
HOPEINEN ANSIOMERKKI vuonna 1994
*SUOMEN MÄYRÄKOIRALIITTO SML - FINSKA TAXKLUBBEN FTK RY:N
KULTAINEN ANSIOMERKKI vuonna 1997

Viirit

POHJOIS-SUOMEN MÄYRÄKOIRAKERHO RY v.1988
POHJOIS-SUOMEN SPANIELIKERHO RY v.1990
POHJOIS POHJANMAAN KENNELPIIRI RY v.1996
SUOMEN MÄYRÄKOIRALIITTO SML-FINSKA TAXKLUBBEN FTK RY v.2001

Jäsenyydet

SUOMEN KENNELLIITTO – FINSKA KENNELLUBBEN RY v.1974
SUOMEN MÄYRÄKOIRALIITTO SML – FINSKA TAXKLUBBEN FTK RY v.1974
SUOMEN KOIRANKASVATTAJAT SuKoKa RY
JOKILAAKSOJEN MÄYRÄKOIRAT RY

Olemme vaimoni kanssa kasvattaneet muutamia pk-pentueita kennelnimellä Quickfeet Kasvattajanimen saimme vuonna 1976. Olen harrastanut pitkäkarvaisia mäyräkoiria vuodesta 1963, jolloin sain ensimmäisen koirani. Kiinnostus pitkäkarvaisiin mäyräkoiriin ei laantunut. Vuonna 1974 ostimme Zekiwa kennelistä pk nartun Zekiwa Trakyan,(Brålandets Trall-Zekiwa Memory of Brandy) loistava näyttelykoira, josta tuli myöhemmin Kans&Pohj mva, Fin Jva. "Ira" oli ensimmäinen pohjois-suomalainen mäyräkoira, joka kilpaili MeJä-kokeissa Hän saavutti useita voittajaluokan tuloksia ja oli loistokas jälkikoira. "Ira" jätti Kans&Pohj Mva V-78 Corno av Furustamin kanssa sisarukset pku Quickfeet Cocco- Bill ja pkn Quickfeet Corayan, joista molemmista tuli Fin muotovalioita ja myös taitavia jälkikoiria.

"Iran" puolisisar Fin mva&Fin Jva Zekiwa Apricot Brandy(Corno av Furustam-Zekiwa Memory of Brandy) "Papita" tuli meille 1976. pku Fin Mva& Fin Kva(L) Zekiwa Ytterbust(Corno av Furustam-Zekiwa Narragansett) siirtyi aikuisena omistukseemme. "Jami" on monen nykyisen pitkäkarvaisen käyttökoiran sukutaulussa. "Jami" vaikutti vuosia Revonlahdella lähinnä käytännön luolametsästyksessä. Nukkui pois 16-vuotiaana. "Papita" on isoisoisoäiti nykyisille koirillemme. Hänen ja Kans&Pohj Mva V-74 Makany Tinton tytär Fin & N Mva Quickfeet Golden Brandy meni Norjaan Tanumfjellet´s kenneliin ja vaikutti myöhemmin Anne Croffin AC-koirien taustalla. "Brandy" on miltei kaikkien AC-koirien takana tälläkin hetkellä Norjassa. "Brandy" kävi kilpailemassa myös myöhemmin Oulussa. Tällöin hän saavutti Fin muotovalion arvon ja oli mm. ryhmävoittaja. ”Brandyn” taustaisia linjoja on palautunut myös takaisin Norjasta Suomeen.

Pitkäkarvainen kääpiömäyräkoiramme Fin& N mva&Fin Jva Malec Elvira oli myös loistava näyttely ja jälkikoira. Hän saavutti useita voi-luokan tuloksia ja sijoittui myös näyttelyissä erittäin hyvin. Hänen tyttärensä pkkn Fin mva Quickfeet Ninja oli myös taitava jäljestäjä, saavuttaen erinomaisia tuloksia jälkikokeissa. pkn Quickfeet Imelda, Indiira ja Taffel sekä heidän äitinsä joka oli Norjan tuontimme EstV -97 Tanumfjellet´s Kimi Quickfeet "Sonja". Ovat nukkuneet pois hyvin korkeaikäisinä. Sonja äiti asui yhdessä "Kamun" kanssa Raulamon perheessä Oulussa. "Sonja" saavutti näyttelyssä sertejä ja cacibit sekä EstV-97 arvon. Myös "Sonja" oli nuoruudessaan myös erinomainen jälkikoira.

Uusin nuorikkomme on FIN MVA pkn Matleenan Melody.”Lulu”s. v.2006 isä Multi ch. Winit´s Fantom. e, Örnberget´s Joy. Taustaltaan ruotsalaista, saksalaista sekä amerikkalaista sukua. ”Lulun” kanssa on harjoiteltu jäljestämistä hän on osoittanut hyvin voimakkaita taipumuksia jälkityöskentelyyn. Lulu asuu kotonamme poikansa Quickfeet Marco Polo´n kanssa, jonka isä on Katelinan Four Runner. Marco Polo´n sisko Quickfeet Marlene Rosa Lily jäi myös omistukseemme, hän asuu Niskan perheessä Haukiputaalla.

Olemme saanut omistaa vuosien varrella erittäin voitokkaita pk mäyräkoiria, joista mainittakoon mm. 16vuotiaana edesmennyt C.I.B & Fi & Est Mva, EstV-97 Muviro Jaromir, hän siirtyi pentuna omistukseeni yhteistyöstä Muviro kennelin kanssa. Muviro Jaromir "Kamu" oli ollut rodussaan voitokkain koira kautta aikojen Pohjois-Suomessa. "Kamu" oli mm. neljä kertaa Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho ry:n palkitsema kerhon vuoden näyttelykoira. "Kamu" tuli pikkupoikana Oulunsaloon v.1996 yhdessä pku Muviro Asterixin kanssa. ”Asterixin” tarkoitus oli harjoitella Oulunsalossa mejä treenejä ja mennä sen jälkeen yrittämään tulosta mejä kokeisiin. Hän saavutti Pyhännällä Avo 1 tuloksen sekä ollen avoimen luokan paras koira. Tällä tuloksella hän sai Kans&Fin Mva arvon. ”Asterix lensi takaisin Ullan luo kainalossaan saavutetut tittelit.
”Kamu” asui elämänsä Raulamon perheessä Oulussa. Nyt ”Vertti” Quickfeet Only One, joutuu nyt yksin ”tähyilemään” Puolangan Askanmäellä naapurin poroja, kun Kamupappa on poissa.

"Mejä-harrastuskärpänen" puri minua vuonna 1976, jolloin ensimmäisen kerran kilpailin jäljellä koirani kanssa. Tuolloin olin tiiviisti mukana Pohjois-Suomen Spanielikerhon toiminnassa. Tällöin harrastimme Mejä-kokeita ja harjoituksia. Olen ollut metsästyskoirien jäljestämiskokeiden ylituomari 1979 lähtien. Olen saanut arvostella hyvin monia rotuja vuosien ajan. Olen saanut toimia myös ylituomarina monissa arvokisoissa. Mielenkiintoisin rotu on tietenkin kaikki mäyräkoirat. Niiden sinikkyys on todella omaa laatuansa. Olen yksi Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerhon perustajäsen v.1987. Tätä ennen olin Helsingin Seudun Mäyräkoirakerhon jäsen. Toimin pohjoisen kerhossa mm. hallituksen jäsenenä, rahastonhoitajana sekä useita vuosia puheenjohtajana. Erilaisissa kaikkien rotujen ja kansainvälisten näyttelyiden järjestämistehtävissä toimin useita vuosia, ollen rahastonhoitajana, erilaisissa johtotehtävissä mm. puheenjohtajana useissa näyttelyissä. Tällä hetkellä toimin Jokilaaksojen Mäyräkoirat ry:n hallituksessa jäsenenä. Tässä luottamustehtävässä olen ollut kerhon perustamisesta lähtien.

Olin yhteistyössä mukana perustamassa uutta jäsenkerhoa, jonka nimeksi muodostui Jokilaaksojen Mäyräkoirat ry. Kerho aloitti toimintansa virallisesti keväällä 2004, jolloin SML:n hallitus hyväksyi uuden kerhomme liiton jäsenkerhoksi. Kerhomme ensimmäinen tavoite on koetoiminta, joista ajotoiminta on lähtenyt voimakkaasti käyntiin. Kerhon kotipaikaksi nimettiin Sievi. Vuosia sitten tällä alueella järjestettiin runsaasti mäyräkoirien ajokokeita. Nyt tämä arvokas toiminta on herännyt eloon osaavien jäsenten avulla ja yhteistyöllä muiden alueen kerhojen kanssa. Kerhoomme on liittynyt runsaasti uusia ja entisiä jäseniä ympäri Suomen.

Arvostan mäyräkoirien käyttöpuolta kaikissa muodoissa ja olen sitä mieltä, että sitä on pidettävä yllä tarkoin suunniteltavan jalostuksen avulla. Itse olen harrastanut jäljestämistä koirieni kanssa Olen ollut Suomen Mäyräkoiraliiton hallituksen jäsen vuosina 2001 – 2007.Toimin usean vuoden ajan SML:n pentuvälittäjänä. Olin myös vuodesta 2004 SML:n mejä-toimikunnassa hallituksen edustaja ja toimikunnan puheenjohtajana.

Olen monen Pohjois-Suomalaisen mäyräkoiran ”kummisetä” opetan jäljestämistä pitäen jäljestämisharjoituksia sekä näyttelytottumusharjoituksia. Oulunsalossa on mm jäljestämisharjoituksia varten erinomaiset maastot. Käyn koiranäyttelyissä eri puolilla Suomea ja esitän tarvittaessa näyttelyssä myös ystävieni koiria kehässä.


Design::Tuomas Kanniainen