-Pitkäkarvaisia mäyräkoiria vuodesta 1974-

Etusivu

Ajankohtaista

Historia

Matleenan Melody
"Lulu"


Muviro Jaromir
"Kamu"


Örnbergets Joy
"Peppi"


Matleenan Artista
"Iitu"


Kuvia

In Memoriam

Yhteystiedot

LinkitMatleenan Artista "Iitu" s. 30.04.2004

kasv. Matti Kärkäs, Uusikylä
om. Heikki Kanniainen Oulunsalo c/o Elinä Räsänen, Oulu
isä: Kans & Fin & N & S MVA, V-03, PMV 03 Ahotorpan Ramazotti
emä: Örnbergets Joy


Kuvassa 4 kk Kuva: J-P Räsänen Oulu


Iitu 9kk. Kuva: J-P Räsänen Oulu

Tuloksia v. 2005

Kajaani KV 1, KP, ROP-pentu
Lahti KV JUN ERI 3
Oulu JUN EH 3
Haukipudas JUN EH 1
Nivala KV JUN EH 3
Helsinki V-05 NUO EH 2
Helsinki PMV-05 NUO ERI 2

"Sissi" Horsmarannan Calista näyttelykaverina:
ERI 1, SERT, V-CAC, PN2 Kajaani KV
Kuva: J-P Räsänen Oulu

Joskus asiat vain loksahtavat kohdalleen: sopivalla hetkellä sattumalta käyty keskustelu sai aikaan sen, että kesäkuussa 2004 vilkas pieni Matleenan Artista eli "Iitu" tuli Heikin mukana Ouluun Karjasillalle. Syntymäkodissaan Iitu oli leikkinyt sisarustensa lisäksi nuoren shelttityttö Sissin kanssa ja uuden kodin pihalla odotti nelivuotias karkeakarvainen mäyräkoira Sissi, jonka keväällä pois jäänyt juoksuaika taas oli aiheuttanut talonväelle pitelemättömän pennunkaipuun.

Siihen kaipuuseen Iitu vastasi koko olemuksellaan! Se loikkasi unohtumattoman rohkeasti uusien perheenjäsentensä ja hämmästyneen Sissin eteen ja samalla herkeämättömällä uteliaisuudella se jatkaa tutustumista maailmaan. Alkujärkytyksestä toinnuttuaan Sissi on vakaasti pitänyt asemansa, onhan sillä rauhallisen luonteensa lisäksi kokemusta yhdestä omasta pentueesta. Iitu nukkuu mieluiten Sissin kainalossa ja seuraa sen tekemisiä ja reaktioita tarkasti. Se kulkee uskollisesti Sissin perässä pihan tarkastuskierroksilla ja on solminut ystävyyden aidan taakse samoihin aikoihin tulleeseen samanikäiseen Eppuun, jonka iso koko tosin asettaa vielä rajoituksia yhdessä riehumiselle. Lisää kavereita Iitu on saanut syyskuun alussa alkaneella pentukurssilla, missä sen sosiaalinen luonne on tullut myös näkyviin.

Itsepäisyydellään ja nokkeluudellaan Iitu on opettanut mäyräkoirista perheelleen jo tähän mennessä enemmän kuin Sissi tai sen pojat koskaan! Sen kauneus, hellyttävä olemus ja vilpittömät rakkaudenosoitukset ovat saaneet perheen miespuolisetkin jäsenet polvilleen. Eikä Iitu suinkaan epäile viehätysvoimaansa, vaan nauttii koko sydämellään saamastaan huomiosta, joten toivon mukaan siitä nimensä mukaan tulee hyvä artisti aikanaan kehässäkin! Elina Räsänen

Sissi minun yksiössä vierailulla


Kuva: J-P Räsänen Oulu

Iitu ja Sissi poseeraavat kotipihalla 2004


Kuvat: J-P Räsänen Oulu


Design::Tuomas Kanniainen